Info

AKONTACIJA:

Za potrditev naslednjih terminov je potrebno plačati 20 € akontacije (plačate v studiju z gotovino ali kartico), katera se pri zadnjem terminu všteje v ceno. (Testna terapija in posvet je brezplačen, če se odločite za nadaljnje terapije. V primeru, da se ne odločite in ne nadaljujete terapij, se akontacija v znesku 20 € šteje kot plačilo za prvi posvet.) Za nadaljnje termine velja, če v roku 48 ur ne odpoveste in prestavite termina, se Vam akontacija ne povrne.

Krema za celjenje je na voljo v studiju.

                                                                         L1 akut-20 €      L2 skin repair-20 €   L3 protect-20 €              LASER set-45 €

ODSTRANJEVANJE TATTOOJEV IN MIKROPIMENTACIJE S PICO LASERJEM

Kaj morate vedeti pred postopkom?
Tattoo mora biti pred postopkom odstranjevanja popolnoma poceljen, (torej vsaj več kot 2 meseca po tetoviranju, priporočljivo je 6 mesecev)
Kar se tiče oskrbe, morate predhodno vedeti, da 10-30 dni ne smete v bazene, morje, savne ipd. in se prvi teden izogniti vsem športnim dejavnostim-zaradi znojenja. 1 mesec je strogo prepovedano sončenje. Če boste odstranjevali tople pigmente (rdeče, oranžne, rumene) se mesec pred in po postopku ne smete porjaviti kože (naravno in umetno torej sonce in solari, ipd)
Vsa nadaljnja navodila za nego dobite po samem posegu.

Trajanje?
Poseg traja 2 – 10 min za manJše tattooje do 100 cm², za večje do 400 cm² približno 30min.
Število tretmajev je odvisno od intenzivnosti barve, strukture/kakovosti črnila, najbolj optimalno za odstranjevanje je, da se med posamičnimi terapijami dela približno 2 do 3meseca premora. Koža se v tem času lepo poceli, samo črnilo, pa se skozi organizem razgradi v najvišji meri.

OPREMA

Pri odstranjevanju se uproablja Pico Laser, kateri je eden izmed preciznejših, varnejših za odstranjevanje tattoojev. Picosekundni laser deluje na bilijonski sekundi in je 1000-krat hitrejši kot običajen Q-switch laser, kar v praksi pomeni, da tattoo pigment razbije na manjše koščke, medtem ko Q-switch laser segreje kožo in okoliško tkivo, torej povzroči večjo travmo koži, kar pomeni višjo rizičnost, daljši čas okrevanja. Pravtako je potrebno višje število terapij ponavadi 10 do 14 terapij. Okrevanje pri Pico Laserju je krajše, pravtako število tretmajev, ki se giblje med 5 do 7 terapij za profesjonalno narejene tattooje.

ODSTRANJEVANJE IN PREKRIVANJE

Odstranjevanje je pravtako priporočljivo, ko gre za prekrivanje starih tattoojev, ker se sam pigment pri prekrivanju ne naloži na starega     (1 shema), ampak se s prekirvanjem pomeša, kar pomeni, da bo nova barva varirala glede na staro. Lahko, da bo na začetku nov pigment prekril starega, ker je barva sveža in se v prvem mesecu, večino pigmenta zadržuje v epidermisu (2 shema), ki pa se po 1 mesecu olušči in po 6 mesecih, ko se posede v kožo, se pigment pomeša s starim pigmentom (3 shema).

Priporočljivo je torej delno odstranjevanje, da se star pigment razgradi vsaj do določene mere, saj je potem prekrivanje veliko bolj efektivno.

Ne priporoča se prekrivanje tattoojev z belo barvo oz. s katerim koli svetlim pigmentom, ker ne bodo prekrili temnejše barve, kasneje pa bo odstranjevanje pigmenta zaradi tega onemogočeno. Pravtako se odsvetuje odstranjevanje tattoojev z nizkokvalitetnimi napravami, katere bodo povzročile brazgotino, pri kateri je potem nadaljnje odstranjevanje onemogočeno. 

Priporočljivo je, da se o novem designu že posvetujete in ga izrišete s tetoverjem, da potem ob potrebi odstranjujemo le določene predele, ki so za nov motiv moteči.

Iz cenika se težje razbere koliko terapij bi potrebovali do željene odstranitve, zato je najboljše, da pišete za več informacij na crystalrosetattoo@gmail.com in dodate fotografijo tattooja ter dopišete, do katere mere želite, da se le ta odstrani (30 %,50 %,100 % etc)

Amaterski tattooji (home made/ tattooji domače izdelave) potrebujejo približno 1 do 3 terapije, enako velja za permanentni make up (črnila so namreč semi-permanent, kar pomeni, da so lažje razgradljiva)
Profesjonalni tattooji potrebujejo od 5 do 8 terapij.
Število terapij je odvisno glede na starost, intenzivnost tattooja, konsistenco aplikacije in kvalitete črnila. Ob primeru, da tattoo potrebuje več terapij kot je bilo precenjenih, cena le teh pade na 30% originalne cene.